Traductor

Aquesta eina, Google Traductor, facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Fhag no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.

Hospital General de Granollers
Traductor

Aquesta eina, Google Traductor, facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Fhag no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.

Ets a: Portada / Comunicació / Notícies

16/10/2013

El Servei d'Anestesiologia i Reanimació de l'Hospital General de Granollers commemora el seu 35è aniversari

Aquest mes d’octubre fa 35 anys que es va posar en funcionament el Servei d’Anestesiologia i Reanimació de l’Hospital General de Granollers. Per aquest motiu, els professionals del servei han organitzat un sopar homenatge el proper 18 d’octubre per poder commemorar aquesta data tan especial i en el que es reunirà a bona part dels professionals que han passat pel servei durant tots aquests anys.

El Servei d’Anestesiologia i Reanimació va ser el primer servei jerarquitzat de l’Hospital i ja en els seus inicis va ser un dels pioners de tot el país en subministrar la analgèsia obstètrica universal i sistemàtica a les dones que havien de donar a llum, una millora assistencial que molts grans centres de Barcelona van trigar anys en implementar. També va marcar tendències en posar en marxa les revisions preoperatòries. Es va passar de veure el pacient en el prequiròfan a citar-lo de forma ambulatòria dies abans a la intervenció per realitzar-li analítiques, avaluacions físiques realitzades per anestesiòlegs, ECG (electroencefalogrames) i plaques de tòrax en els casos que fossin necessaris. Aquest model organitzatiu va ser de gran interès en l’àmbit sanitari català de l’època i moltes institucions i entitats sanitàries com el Col•legi de Metges de Barcelona, l’Hospital de Sant Pau i l’Hospital Vall d’Hebrón, entre d’altres, el van voler conèixer de primera mà.

Dues fites que cal destacar de la història d’aquest servei són la creació de la Clínica del Dolor l’any 1980 i l’obtenció de l’acreditació per a la formació d’especialistes de postgrau (MIR) cinc anys més tard (1985). En ambdós casos, l’Hospital General de Granollers va ser el primer centre fora dels grans hospitals de Barcelona en iniciar aquestes activitats. La vocació docent d’aquest servei ha estat un dels seus pilars fonamentals i en l’actualitat compta amb 7 metges residents en formació. D’altra banda, han estat nombroses les jornades i congressos de caràcter científic i formatiu tant a nivell nacional com internacional.

Actualment el Servei d’Anestesiologia i Reanimació el constitueixen 24 metges adjunts i té com a principals àrees de treball l’àrea quirúrgica (programada i Urgències) l’àrea d’Obstetrícia, les Urgències (atenció al politraumàtic), l’hospitalització amb l’assistència a les aturades cardíaques i la Unitat del Dolor Agut i l’Àrea de Tècniques Especials i les consultes externes.


 

Pujar