Traductor

Aquesta eina, Google Traductor, facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Fhag no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.

Hospital General de Granollers
Traductor

Aquesta eina, Google Traductor, facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Fhag no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.

Ets a: Portada / Comunicació / Notícies

6/10/2020

El radar d’innovació de la Comissió Europea premia els resultats el projecte de Recerca i Innovació SecureHospitals de l’Hospital General de Granollers

 Granollers, 6 d’octubre de 2020.- La Fundació Privada Hospital Asil de Granollers (FPHAG) participa des del 2019 en dos projectes de recerca i innovació del programa de la Unió Europea Horitzó 2020 emmarcats en la temàtica de la ciberseguretat.

Recentment, els atacs a grans corporacions s'estan realitzant també a altres sectors, com el sanitari. Per tal de respondre a aquest repte, el projecte SecureHospitals.eu (https://www.securehospitals.eu/) pretén crear una comunitat digital per informar sobre amenaces, oportunitats i potenciar el nivell de conscienciació dels professionals que treballen als hospitals.

En particular, en el projecte SecureHospitals.eu l’Hospital treballa innovant a través de tres dimensions:

• augmentar la conscienciació entre els responsables de presa de decisions i els professionals de les TIC als hospitals i centres assistencials d'Europa;

• agrupar informació existent sobre seguretat cibernètica en hospitals;

• i difondre la informació pels diferents professionals sanitaris.

És rellevant que els primers resultats del projecte han estat premiats pel radar d'innovació de la Comissió Europea (Innovation Radar) com a procediment per identificar de forma proactiva les necessitats formatives relacionades amb la ciberseguretat en professions sanitàries. En particular, considerant-se en un estat de maduració de la innovació com "exploratori" i amb alta capacitat potencial d'arribada al mercat, ja que les solucions s'adrecen les necessitats existents.

En particular, els socis del projecte premiats han estat:

- Erasmus University Rotterdam (EUR).

- Fundació Privada Hospital Asil de Granollers (FPHAG).

https://www.innoradar.eu/innovation/37011

"És un gran pas endavant per fomentar la recerca i la innovació en el nostre hospital. Valorem molt positivament haver estat premiats pel Innovation Radar de la Unió Europea amb motiu del treball fet i la nostra participació en el projecte SecureHospitals.eu del programa marc de recerca de la Unió Europea H2020" indica en Ramon Romeu, Sotsdirector de la Direcció d'Estratègia Digital. En general "donades les taxes d'èxit dels projectes Europeus i els resultats que hem anat obtenint, estem molt satisfets amb els quatre projectes europeus en els quals l'Hospital ha participat en els últims anys" explica la Dra. Diana Navarro, cap de Recerca i Innovació de l'Hospital General de Granollers.

Pujar