Traductor

Aquesta eina, Google Traductor, facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Fhag no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.

Hospital General de Granollers
Traductor

Aquesta eina, Google Traductor, facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Fhag no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.

Ets a: Portada / Comunicació / Notícies

6/11/2013

L’estudi AVALL guardonat per l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició

En el marc VII Convención NAOS que es va celebrar a Madrid en el dia d’ahir, l’estudi AVALL que coordina l’Hospital General de Granollers i que s’ha dut a terme conjuntament amb l’Atenció Primària de l’Institut Català de la Salut i el servei de Salut Pública de l’Ajuntament de Granollers, amb el suport de l’Agència de Salut Pública del Departament de Salut, va rebre el Premi Estrategia NAOS en l’àmbit sanitari que concedeix la Agencia Española de Seguridad Alimentaria y Nutrición, del Ministerio de Sanidad, Servicios Sociales e Igualdad.

L’Estudi Avall és un projecte d’intervenció que promou els hàbits alimentaris saludables i l’activitat física en nens i nenes mitjançant la pedagogia educativa Investigació, Visió, Acció i Canvi (IVAC) de la Danish School of Education durant dos cursos escolars consecutius. Aquesta metodologia s’utilitza en estratègies de salut, en aquest context les percepcions i coneixements elaborats per l’alumnat són valorades pels infants, fan propostes de canvi, de manera que els infants són protagonistes de les seves decisions segons el seu concepte de salut, decisió de prioritats i factibilitat del canvi. Durant aquest període el professorat, després de cursar una formació específica, es converteix en moderador del diàleg de l’alumnat i l’ajuda a desenvolupar les habilitats i competències per tal que puguin canviar aquestes condicions. En definitiva, es tractad’abordar la temàtica de l’alimentació saludable i l’activitat física des d’un context ampli per millorar les condicions devida dels nens i nenes, implicant com actors principals l’escola i la família.
Aquest estudi, que es va iniciar l’any 2006 i compta amb la participació de més de 700 infants nascuts l’any 2000 escolaritzats a Granollers, ha posat de manifest que aquesta intervenció educativa que promociona l’alimentació saludable i l’activitat física a través de jocs, tallers de cuina, aportació d’informació a les famílies, entre d’altres, redueix el increment de l’índex de massa corporal. Aquest efecte perdura en el temps, fet que ajuda a reduir el augment de l’obesitat infantil i a millorar la salut dels futurs joves i adults.
L’Avall, reconegut i premiat en nombroses ocasions, recentment ha estat publicat com a referència, dins el manual de bones pràctiques, en una de les publicacions de la OMS i ha estat inclòs en la revisió sistemàtica Cochrane review into the WHO Health Promoting School Framework, que es publicarà properament.

Pujar