Traductor

Aquesta eina, Google Traductor, facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Fhag no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.

Hospital General de Granollers
Traductor

Aquesta eina, Google Traductor, facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Fhag no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.

Ets a: Portada / Comunicació / Notícies

12/05/2020

L’Hospital comença progressivament el retorn a la normalitat

Granollers, 12 de maig de 2020.- En les darreres setmanes, el nombre de casos positius ingressats i de defuncions per coronavirus a l'Hospital General de Granollers s'han vist estabilitzats, amb una clara tendència a la baixa en els darrers dies i amb un augment progressiu del nombre d'altes.

A dia d’avui els casos positius ingressats són 27, les altes acumulades són 487 i el total de defuncions acumulades són 89. Per altra banda, a l’Hotel medicalitzat B&B hi ha 14 pacients ingressats.

Aquest fet ha permès a l'hospital treballar des de fa dues setmanes en una desescalada per reiniciar progressivament l'activitat assistencial programada i, que es va veure alterada per la crisi sanitària de la COVID-19.

Durant el període de màxima activitat pel coronavirus, les visites d'atenció ambulatòria, s'han pogut mantenir al voltant del 50% de manera telemàtica En aquests moments ja s'han començat a realitzar de manera presencial un 30% del total de les visites convencionals amb criteris de preferència clínica.

Per garantir les mesures de prevenció, tots els pacients són citats telefònicament i se'ls fa un cribratge per saber el seu estat de salut i si presenten simptomatologia compatible amb la COVID-19, febre, tos, malestar general, etc. Així com per conèixer si han estat en contacte amb alguna persona que hagi patit la malaltia.

Per accedir-hi a l'Hospital han de passar un control a l'entrada i només es permet que puguin entrar acompanyats si presenten mobilitat reduïda, alteració cognitiva o són menors de 18 anys. En tots els casos, tant pacients com familiars han d'entrar al recinte hospitalari amb mascareta, sense guants i realitzant una rentada de mans tant a l'entrada com a la sortida del centre sanitari.

Una altra activitat que ha tornat a la normalitat és la de la planta de Psiquiatria de Benito Menni que ja no té pacients ingressats que no siguin d'aquesta especialitat.

Pel que fa a l'activitat Materno-Infantil (Ginecologia, Parts i Pediatria), que el passat 26 de març es va traslladar a Mútua Granollers, reprendrà la seva activitat a l'Hospital el proper 13 de maig a partir de les 19 hores.

Tot i la progressiva desescalada, i d’acord amb el CatSalut, l'Hospital segueix mantenint alguns dispositius oberts com l'hotel medicalitzat, l'ampliació de l'UCI fins a un total de 20 llits i àrees d'hospitalització per a possibles rebrots de la COVID-19 i assegurar així una ràpida actuació en cas que s'incrementessin els casos per coronavirus.

Pujar