Traductor

Aquesta eina, Google Traductor, facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Fhag no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.

Hospital General de Granollers
Traductor

Aquesta eina, Google Traductor, facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Fhag no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.

Ets a: Portada / Comunicació / Notícies

5/02/2020

Col·labora amb el Projecte Moyo

El Projecte Moyo és una associació sense ànim de lucre que va néixer el 2015 amb l’objectiu de facilitar condicions culturals, socials i sanitàries per a nens desfavorits de la República Democràtica del Congo. Ajudar a aquests nens construint una escola, un orfenat i un centre de salut. Al principi van començar pagant les matrícules d'uns quants nens sense recursos que trobaven al carrer -i que es dedicaven a netejar sabates per a poder pagar-se els seus estudis, encara que no era suficient-, però en veure que hi havia molts més nens al carrer sense poder tenir la possibilitat d'estudiar, va sorgir la idea d'organitzar-se en una associació amb actors socials locals per a poder fer alguna cosa per ells.

El 2016 es va organitzar l’escola “Complexe escolar Dr. André Kazadi CSDAK – FODAK” on inicialment es van matricular 1400 nens, però al final només van poder iniciar classe la meitat. El preu de matrícula estava fixat a un dòlar al mes per a poder pagar el lloguer, les taxes de l'estat, i el salari dels professors anava a càrrec del fundador. Van acabar el curs escolar 250 nens, ja que alguns van abandonar perquè havien de treballar per a poder ajudar la família a subsistir i altres es van veure forçats a deixar-ho perquè la família no els podia portar al col·legi cada dia. En l'actualitat estan escolaritzats 600 nens. 

“El projecte Moyo significa ‘Vida’, perquè volem donar a aquests nens l'oportunitat de tenir una qualitat de vida millor perquè puguin aconseguir un futur millor”, explica el Dr. André Kazadi Mukendi, metge del Servei d’Urgències de l’Hospital i impulsor d’aquesta iniciativa.

L'Organització Moyo també subministra roba, medicaments i equips mèdics als hospitals perquè no tenen suport suficient degut a la deficiència de les infraestructures i moltes famílies queden excloses de l’atenció hospitalària per falta de diners. També participen en l'organització de tallers de fusteria i de costura i d’un taller d'alfabetització especialment dirigit a les dones. D’altra banda, estan planificant posar un centre de salut on els nens puguin ser atesos i les dones puguin donar a llum amb assistència gratuïta.

Es troben, però, amb dificultats oposades: incapacitat per a pagar els sous dels mestres i el personal administratiu, absència d'edificis nets, insuficient material didàctic i biblioteca, falta de mig sanitaris per a atendre els nens malalts... Però també amb perspectives per al futur: “en l'actualitat l'organització se centra a buscar fons per a pagar als professors, pagar el lloguer de les aules i compra de materials didàctiques, d'allí la idea a apadrinar a un professor que estem divulgant” explica Kazadi.

També tenen present altres projectes: obrir un orfenat, crear un centre d'informàtica, un centre de salut per a l'atenció primària gratuïta d'aquests nens, crear una granja i camps agrícoles per a respondre a les necessitats alimentàries...

Per a més informació i col·laboracions amb el projecte, contacteu amb:

moyoproyecto(ELIMINAR)@gmail.com    

Pujar