Traductor

Aquesta eina, Google Traductor, facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Fhag no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.

Hospital General de Granollers
Traductor

Aquesta eina, Google Traductor, facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Fhag no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.

Ets a: Portada / Comunicació / Notícies

15/01/2020

Es presenta la proposta guanyadora per al projecte del nou centre de radioteràpia per al Vallès Oriental i Osona

Granollers, 15 de gener de 2020.- La Unió Temporal d’Empreses (UTE), conformada pels despatxos d’arquitectes BAAS Arquitectura i Casa Solo Arquitectes, ha presentat avui, a l’Hospital General de Granollers, el projecte d’edificació del primer centre de radioteràpia per als pacients de càncer que viuen el Vallès Oriental i Osona. El projecte respon a la xarxa assistencial de salut que el Servei Català de la Salut (CatSalut) està desplegant a tot el territori, com el de al xarxa C-17*. Un impuls amb el qual el sistema permet garantir un servei equitatiu i segur en tot arran de Catalunya. Fins a dia d’avui, els pacients amb càncer d’aquesta àrea s’havien de moure fins a Barcelona per poder rebre aquest tractament. La nova unitat de radioteràpia estarà capacitada per oferir tractaments en oncologia radioteràpica, en totes les seves especialitats, fins i tot en modulació d’intensitat.

La proposta que ha guanyat el concurs d’idees de l’edificació compta amb una licitació de 388.629 €, que inclou la direcció facultativa de l’obra. Alguns dels aspectes més destacats del projecte són la innovació en la distribució dels espais que possibilita una futura ampliació de l’edifici, la confortabilitat de l’edifici, la llum natural d’aquest i la integració amb l’entorn i el recinte hospitalari.

La decisió és fruit d’un concurs d’idees, convocat el passat mes de maig, per seleccionar la proposta arquitectònica del nou edifici. Concretament, se situarà al costat de l’Hospital General de Granollers, en l’espai que ocupava l’antiga Masia de Can Bufí, entre els carrers José Zorrilla, Bartomeu Brufau i Manel Cornella, a tocar del centre geriàtric i l’edifici d’Atenció Ambulatòria.

La licitació de la proposta és un pas més per a la consecució d’un projecte que es va posar en marxa el 2018, amb la participació inicial de la Fundació Privada Hospital Asil de Granollers, que cedirà els espais per a la construcció del centre; l’Ajuntament de Granollers ha aportat, durant l’exercici de 2019, una subvenció de 700.000€ per a la redacció del projecte de l’obra; i el Consorci Hospital Clínic de Barcelona que destinarà equipament oncològic d’última tecnologia a Granollers, recursos humans i coneixements tècnics, entre altres. A aquesta participació cal sumar-hi la Diputació de Barcelona, amb la confirmació de la subvenció que aportaran de 500.000 € per al desenvolupament de la proposta arquitectònica del nou edifici, la redacció del projecte executiu i la direcció facultativa.
________________________________________
BAAS arquitectura és autor d’edificis públics com el VHIR Institut de Recerca i Campus Vall Hebron, la futura seu del Barcelona Supercomputing C, al Campus Nord de la UPC de Barcelona o l’Escola Ferrer i Guàrdia de Granollers.
Amb més de 30 anys d’experiència i amb molts projectes en serveis de radioteràpia, CASA SOLO Arquitectos està especialitzat principalment en el camp de la planificació, el disseny i la construcció d'edificis sanitaris públics i privats tant a Espanya com a l'estranger. Entre els projectes de l'estudi cal destacar el Complejo Hospitalario Universitario A Coruña (CHUAC) i l’Hospital Universitario Santa Lucía en Murcia, entre d’altres.

Pujar