Traductor

Aquesta eina, Google Traductor, facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Fhag no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.

Hospital General de Granollers
Traductor

Aquesta eina, Google Traductor, facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Fhag no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.

Ets a: Portada / Comunicació / Notícies

17/10/2019

L’Hospital General de Granollers disposa d’un nou mamògraf d’última generació

Granollers, 17 d’octubre de 2019.– El Servei de Diagnòstic per la Imatge de l’Hospital General de Granollers ha incorporat al seu equipament un nou mamògraf que permet realitzar diagnòstics més precisos i proporcionar als pacients tractaments més eficaços i menys agressius, reduint el nombre d’altre proves complementàries. El mamògraf ha estat cofinançat pel Departament de Salut i la Fundació Amancio Ortega, que l’any 2015 va posar en marxa un programa de suport a la renovació de l’equipament tecnològic dels hospitals públics, especialment en l’àrea de diagnòstic i tractament radioteràpic del càncer.

El nou equip presenta diversos avantatges, ja que les mamografies es fan amb adquisició directa, això significa que, en fer la prova, la imatge es visualitza directament a la pantalla de l’ordinador la qual cosa millora la qualitat de la imatge.

A més, el nou mamògraf està dotat d’un regulador que, en funció de la densitat del teixit mamari, adapta la radiació que envia al pacient per obtenir la millor imatge, reduint de forma global la irradiació sobre les persones. També permet fer mamografies amb tomosíntesi -un tipus de mamografia que obté múltiples imatges de la mama facilitant la identificació de lesions que poden ser difícils de visualitzar em una mamografia 2D degut a la presència d’estructures mamàries superposades- i facilita la realització de biòpsies en cas de lesions que per ecografia no haguessin estat visibles

A l’Hospital General de Granollers l’any 2018 es van fer 10.580 estudis de mamografia de cribratge i 6.054 assistencials.

Fins l’octubre de 2019 s’han realitzat 7.923

La instal·lació de mamògrafs digitals d’última generació com aquest ha estat possible gràcies a una donació de la Fundació Amancio Ortega, dins del seu Programa de recolzament a l’oncologia pública. El mes de maig de 2017, aquesta entitat va signar un conveni de col·laboració amb la Generalitat de Catalunya que va implicar una donació de 47 milions d’euros al Servei Català de la Salut (CatSalut) per adquirir equipaments oncològics d’última tecnologia per a diversos centres del sistema sanitari integral d’utilització pública de Catalunya (SISCAT).

Pujar