Traductor

Aquesta eina, Google Traductor, facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Fhag no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.

Hospital General de Granollers
Traductor

Aquesta eina, Google Traductor, facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Fhag no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.

Ets a: Portada / Comunicació / Notícies

27/06/2019

L’Hospital General de Granollers organitza una Jornada pràctica en reparació artroscòpia de Lligament creuat anterior (LCA)

Granollers, 27 de juny de 2019.- Durant el dia d’avui i la jornada de demà, 28 de juny, el Servei de Traumatologia de l'Hospital General de Granollers organitza conjuntament amb la Universitat Internacional de Catalunya (UIC Barcelona) una Jornada d'Immersió Clínica en reparació artroscòpica de Lligament Creuat Anterior (LCA). S'explicarà una nova tècnica quirúrgica de fixació femoral del LCA. Estan convidats alumnes de Castelló, Madrid, Múrcia i Reus.

El programa, adreçat a metges especialistes en Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia, combinarà l'observació de 6 cirurgies dins del quiròfan de l'Hospital amb pràctiques en espècimen en el Laboratori d’Anatomia Quirúrgica i Funcional de UIC Barcelona, ubicat al Campus Sant Cugat.

L'objectiu del curs és conèixer i millorar les tècniques d'artroscòpia de genoll per a la reconstrucció del lligament creuat anterior utilitzant tendons isquio-tibials. La pràctica en espècimen inclourà tècniques de reparació de lligament creuat anterior i posterior, i de reparacions meniscals.

El LCA és el principal estabilitzador de la rotació antero-interna del genoll. El seu trencament és la lesió més freqüent en esports d'impacte i rotacionals (futbol, tenis…) però qualsevol disciplina que impliqui córrer, saltar, pivotar o tenir contacte pot necessitar de la seva reconstrucció. L'Asociación Española de Artroscopia ha recollit més de 19.000 cirurgies de reparació del LCA l'any 2018. El trencament de LCA pot anar associada a una ruptura meniscal i a lesions lligamentoses associades sobretot del lligament lateral intern.

La majoria d'aquestes lesions requereixen tractament quirúrgic, actualment s'efectuen amb tècniques mínimament invasives. La seva reparació es realitza utilitzant els tendons propis del pacient a través d'artroscòpia. Això beneficia la seva recuperació sense necessitat d'immobilitzar el genoll i poder començar la recuperació el següent dia de la intervenció.

El Servei de Traumatologia de l'Hospital realitza una mitjana de més de 200 artroscòpies de genoll a l'any, de les quals un 25% són reparadores del LCA. Els resultats a llarg termini són de 97% d'absoluta reincorporació a les activitats prèvies a la lesió.

Pujar