Traductor

Aquesta eina, Google Traductor, facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Fhag no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.

Hospital General de Granollers
Traductor

Aquesta eina, Google Traductor, facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Fhag no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.

Ets a: Portada / Comunicació / Notícies

26/04/2019

L'Hospital General de Granollers subministrarà als seus pacients l'última tecnologia en control continu de la diabetis

Roche Diabetes Care i la Fundació Privada Hospital Asil de Granollers han signat avui el seu primer Acord de Risc Compartit per a proveir als pacients amb diabetis d'aquest centre de salut amb el mesurador continu de glucosa implantable Eversense XL. L'acord, facilitat per HiTT, permetrà que persones amb diabetis tipus 1 puguin utilitzar l'última tecnologia per al mesurament de glucosa durant un any.


“Aquest tipus d'acords afavoreix l'adopció de tecnologies innovadores que tenen com a objectiu millorar la qualitat de vida dels pacients i acompanyar-los en el seu dia a dia”, afirma Lisa Huse, General Manager de Roche Diabetes Care. El doctor Rafael Lledó, director general de l'Hospital General de Granollers, coincideix: “Gràcies a aquest acord, es posa a la disposició d'aquests pacients un altre sensor de glucosa diferent als existents en el mercat per a intentar millorar no només el control de la diabetis sinó la seva qualitat de vida”.


A través del contracte signat, Roche subministrarà a l'Hospital General de Granollers la compra dels sensors i transmissors necessaris per a cobrir les necessitats dels pacients durant dotze mesos. D'aquesta manera, l'hospital ofereix tecnologia innovadora amb garanties d'èxit ja que, si l'ús dels dispositius genera un sobre cost, Roche el compensarà. “Els Acords de Risc Compartit s'estan mostrant com a solucions per a l'accés dels pacients a tecnologia, en els quals totes les parts guanyen: els pacients, els proveïdors de salut i els desenvolupadors d'innovació”, sosté Oriol Solà-Morales, director general de HiTT, consultora especialitzada en transferència de la innovació als pacients.


“L'Hospital General de Granollers vol ser pioner a adoptar noves tecnologies i fomentar la innovació per a millorar la qualitat assistencial i l'experiència de l'usuari”, assenyala Lledó i agrega “els seus professionals estan molt compromesos amb la docència i la recerca i han mostrat sempre inquietud per provar noves tecnologies que ajudin a millorar el control de la diabetis”.
D'aquesta manera, l'hospital accedeix a una tecnologia innovadora de forma segura. Existeixen estudis que demostren que la utilització de Eversense XL reporta importants beneficis econòmics, més enllà dels avantatges clínics. Sumada a aquesta evidència el centre de salut compta amb la garantia que li ofereix l'Acord de Risc Compartit pel qual Roche compensarà els beneficis si aquests no s'aconseguissin. A més, l'Hospital passa a formar part de la xarxa de centres experts de la companyia per a treballar de forma conjunta en futurs projectes d'innovació.


Beneficis per als pacients

Els pacients de l'Hospital General de Granollers que podran accedir a l'ús del sensor de glucosa implantable són persones amb diabetis tipus 1 que venen controlant la seva malaltia amb un infusor continu d'insulina des de fa més de 6 mesos i que, així i tot, presenten hipoglucèmies freqüents o asimptomàtiques. S'espera que la utilització del sensor implantable els ajudi a reduir el nombre d'hipoglucèmies greus i els períodes de temps amb nivells de glucosa per sota del recomanable (menor de 70 mg/dl mesura amb el sensor).


Diferents estudis nacionals i internacionals han demostrat que el mesurament continuat dels nivells de glucosa en sang millora el control de la diabetis. Eversense XL, a més del mesurament continu, incorpora tecnologia que permet mostrar les tendències i alertar quan els valors estan fora de rang. Més enllà de la simptomatologia clínica, molt molesta per als pacients, s'ha demostrat que la repetició de les hipoglucèmies severes i no severes es relaciona amb una major incidència de demència, de malaltia cardiovascular i un pitjor control metabòlic.


El sistema Eversense XL és el primer sensor implantable que permet mesurar la glucosa de forma continuada durant 6 mesos. Aquest sistema aporta una major seguretat, comoditat i flexibilitat per al pacient, i facilita al professional sanitari el seguiment de la malaltia i l'adherència al tractament.

Pujar