Traductor

Aquesta eina, Google Traductor, facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Fhag no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.

Hospital General de Granollers
Traductor

Aquesta eina, Google Traductor, facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Fhag no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.

Ets a: Portada / Comunicació / Notícies

19/03/2019

El Servei de Cirurgia General de l’Hospital introdueix una nova tècnica quirúrgica per al tractament de tumoracions de les glàndules suprarenals

Granollers, 19 de març de 2019.- En la gran majoria dels centres hospitalaris, l'extirpació de la glàndula adrenal es realitza amb cirurgia laparoscòpica a través de l'abdomen, amb les dificultats que això comporta. A l’Hospital General de Granollers s’ha introduït la tècnica d'adrenalectomia laparoscòpica retroperitoneal posterior, que consisteix a extreure la glàndula accedint pel flanc del pacient fins a l'espai retroperitoneal (l'espai anatòmic en la cavitat abdominal darrere del peritoneu,membrana serosa que cobreix la superfície interior del ventre i forma plecs que envolten les vísceres abdominals). S'evita així per complet l'accés a la cavitat abdominal, sense necessitat de contacte i manipulació de les vísceres abdominals, reduint la possibilitat d'afectació intestinal, per la qual cosa la recuperació postoperatòria funcional és més ràpida.

Els avantatges d'aquesta tècnica són un menor dolor postoperatori i un menor risc de complicacions abdominals; d'aquesta manera el pacient presenta una ràpida recuperació amb unes cicatrius molt petites en la zona lumbar.

La majoria dels pacients poden beneficiar-se d'aquesta via d'abordatge i especialment manera les persones amb adherències intraperitoneales secundàries a cirurgia abdominal prèvia (qualsevol de les cicatrius congènites o posttraumàtiques, entre dues superfícies peritoneals contigües que normalment estan desunides), els pacients obesos i els que tenen malalties greus del fetge.

Aquesta tècnica la realitzen en l'actualitat poques unitats de cirurgia endocrina del país i s'ha pogut implantar a Granollers gràcies a l'experiència, adquirida per la col·laboració amb l'Hospital Clínic de Barcelona, de la nostra Unitat de Cirurgia Endocrina, formada pel Dr. Mauro Valentini, Dr. Xavier Mira i Dr. Gonzalo Iriondo.


Que són les glàndules suprarenals?

Les glàndules suprarenals, glàndules adrenals o càpsules suprarenals són unes glàndules endocrines amb forma de triangle que estan situades sobre els ronyons; la seva funció és la de regular les respostes a l'estrès, a través de la síntesi de corticosteroides i catecolamines, que són el cortisol i l'adrenalina, principalment.

Anatòmicament, les glàndules suprarenals estan situades a l'abdomen, a la part anterosuperior dels ronyons. Als éssers humans, es troben a la dotzena vèrtebra toràcica i estan irrigades per les artèries suprarenals.

Pujar