Traductor

Aquesta eina, Google Traductor, facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Fhag no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.

Hospital General de Granollers
Traductor

Aquesta eina, Google Traductor, facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Fhag no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.

Ets a: Portada / Comunicació / Notícies

30/11/2018

Cabré Junqueras, Art Solidari i l’Hospital General de Granollers implanten un projecte de musicoteràpia

Acte de signatura

Granollers, 30 de novembre de 2018.- Serveis Funeraris Cabré Junqueras, la Fundació Privada Hospital Asil de Granollers i l’Associació Art Solidari signen un conveni de col·laboració per tal de desenvolupar activitats de musicoteràpia a les Unitats de Cures Pal·liatives i de Cures Intensives de l’Hospital de Granollers amb la voluntat de millorar la qualitat assistencial.

Les activitats de musicoteràpia, que es podrien implantar també en altres àrees del centre hospitalari, estaran dirigides per musicoterapeutes professionals d’Art Solidari. Les accions estan adreçades a pacients i familiars, que seran seleccionats per l’equip i seran sotmeses a protocols d’avaluació.

Cabré Junqueras presta els seus serveis a Granollers i a la comarca del Vallès Oriental i manté una estreta col·laboració professional amb l’Hospital de Granollers. Mitjançant el conveni, Cabré Junqueras es compromet a patrocinar les activitats de musicoteràpia fins a final d’any.

A l’acte de signatura del conveni van assistir-hi el Dr. Rafael Lledó, director general de la Fundació Privada Hospital Asil de Granollers, el Sr. Josep Maria Mons, gerent de Cabré Junqueras i el Sr. Mateu Aregay, president d’Art Solidari.

El Dr. Lledó valora molt positivament la col·laboració d’entitats i empreses en els projectes de l’Hospital adreçats als usuaris i familiars i que contribueixen a un millor benestar de les persones en el seu procés assistencial. "Aquest acord ajudarà els pacents i els seus acompanyants perquè el seu pas per l'hospital sigui el més agradable possible, gràcies a la música”, apunta.

Per la seva banda, el Sr. Mateu Aregay, mostra el seu agraïment per el que suposa l’acord, no solament per els beneficis en el propi hospital, sinó per l’empenta que iniciatives com aquesta proporcionen al desenvolupament de la musicoteràpia. El projecte s’integra en l’objectiu d’humanitzar l’assistència en àrees de pacients amb processos de fragilitat on la música, aplicada amb criteris terapèutics ben definits, millora l’estat emocional dels pacients.

“Aquest conveni representa una molt bona oportunitat per mostrar el nostre compromís amb la ciutat i la comarca i permetrà millorar la qualitat assistencial de la població del Vallès Oriental en el marc de les aportacions per responsabilitat de l’empresa”, conclou Josep Maria Mons, gerent de Cabré Junqueras.

El projecte de Musicoteràpia a l’Hospital General de Granollers

El projecte de musicoteràpia es va iniciar a l’Hospital en la Unitat de Cures Pal·liatives realitzant sessions adreçades a pacients i familiars, impartides per un Musicoterapeuta professional, amb objectius terapèutics consensuats I coordinats amb l’equip assistencial interdisciplinari, orientades a la millora del benestar físic, psíquic, i a la preparació al dol.

Posteriorment s’ha implantat a la Unitat de Cures Intensives amb l’objectiu principal de reduir l’estrès, procurant un entorn més favorable i familiar, una visió positiva i una connexió del pacient amb la seva realitat sonora. Les sessions es configuren dins l’entorn assistencial de la unitat planificant la derivació dels pacients susceptibles de rebre les sessions de Musicoteràpia. La acció musical es decideix en funció de l’estat físic i emocional dels pacients i de les seves possibilitats de participació i preferències, no de les preferències del musicoterapeuta. La història sonora del pacient pot ser el punt de partida de la acció musical basada en la improvisació terapèutica podent-se donar objectius tant de relaxació com d’estimulació. El musicoterapeuta centra tots els seus coneixements musicals i de suport terapèutic a la millora del benestar del pacient i no de la seva projecció artística.

Des del mes de juny s’està implantant una prova pilot a la UCI del HGG oferint un cop per setmana als pacients i familiars la possibilitat de gaudir d’una sessió de Musicoteràpia, fet que està donants resultats favorables tant en els pacients com en el personal assistencial.

Més sobre Art Solidari

Art Solidari és una associació sense ànim de lucre, fundada a Barcelona l’any 2000, i a partir de 2017 amb seu a Llinars del Vallès que té com a missió onar suport a les persones amb situació de fragilitat per motius de salut o de context social i econòmic, a partir de l’expressió artística. Tot promovent i difonent la musicoteràpia (les arts en general) a diferents àmbits d’atenció sanitària, de benestar social i d’integració i la formació, facilitant espais de realització de pràctiques dels diferents màsters de musicoteràpia.

Més sobre Cabré Junqueras

Cabré Junqueras és una empresa mataronina fundada a l’any 1902. Actualment, l’empresa amb seu a Mataró, gestiona cementiris i serveis funeraris de més de 50 municipis de Catalunya amb especial incidència al Maresme i Vallès Oriental. Cabré Junqueras ofereix en tot moment un servei global de qualitat avalat pels estàndards marcats a les normes ISO. Donar un servei proper, humà, amb vocació d’acompanyament i disponibilitat absoluta són els trets diferenciadors de Cabré Junqueras.

Pujar