Traductor

Aquesta eina, Google Traductor, facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Fhag no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.

Hospital General de Granollers
Traductor

Aquesta eina, Google Traductor, facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Fhag no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.

Ets a: Portada / Comunicació / Notícies

27/09/2018

L’Hospital celebra la X Jornada Neurològica en Patologia Vascular Cerebral del Vallès Oriental


Granollers, 27 de setembre de 2018 — El proper 5 d'octubre es celebrarà la X Jornada neurològica en patologia cerebral del Vallès Oriental. Enguany el tema central de la Jornada és l'infart cerebral en situacions especials.

L'ictus és una greu malaltia vascular cerebral que afecta una de cada sis persones, de les quals un 40% romandrà amb una greu discapacitat i el 30% morirà. Actualment aquesta malaltia suposa la primera causa de discapacitat al món, i la primera causa de mort entre les dones de més de 65 anys en el nostre medi, la qual cosa comporta una enorme repercussió social i econòmica.

Hi ha dos tipus d'ictus: en el primer cas, es produeix l'obstrucció d'un vas cerebral ocasionant el que es coneix com infart cerebral, i en el segon cas, es produeix una ruptura d'un got intracranial ocasionant l'extravasació de la sang al parènquima cerebral, que és el que es coneix com hemorràgia cerebral.

La majoria dels ictus corresponen a infarts cerebrals, i només en el 10-15% es tractarà d'una hemorràgia cerebral. En els últims 20 anys s'han produït grans avenços en el coneixement de la patologia vascular cerebral, destacant entre ells el tractament de l'infart cerebral amb trombòlisi, capaç de restablir el flux cerebral i evitar el dany definitiu.

No obstant això, hi ha situacions especials com l'embaràs, la infància o els pacients amb càncer on el maneig en el cas de presentar un infart cerebral es desconeix amb exactitud. Es tracta de patologies òrfenes, excloses habitualment dels assajos d'investigació, i això dificulta el coneixement del seu maneig.

Per aquest motiu, l'objectiu de la Jornada Neurològica serà abordar les situacions especials de pacients amb infart cerebral, contemplant nous tractaments emergents com el tancament de la orelleta del cor (com alternativa a l'anticoagulació) en pacients amb fibril·lació auricular, el paper dels anticoagulants orals d'acció directa en pacients amb càncer o la utilitat de la musicoteràpia en la rehabilitació neurològica.

Dia: divendres 5 d’octubre de 2018
Hora: 9.15 a 13.15 hores
Lloc: Sala d’Actes del Centre Geriàtric Adolfo Montañá
(Carrer Manuel Cornellá, s/núm. de Granollers)

Pujar