Traductor

Aquesta eina, Google Traductor, facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Fhag no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.

Hospital General de Granollers
Traductor

Aquesta eina, Google Traductor, facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Fhag no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.

Ets a: Portada / Comunicació / Notícies

25/04/2018

El projecte europeu RADIO ha finalitzat

  • El projecte europeu va acabar el passat 31 de març amb la participació de 24 pacients en dues fases pilot de l’estudi.
  • RADIO ha desenvolupat un sistema integrat de llar intel·ligent i un robot assistent

El passat mes de març va finalitzar el projecte europeu de recerca i desenvolupament tecnològic RADIO. RADIO “Robots in Assisted Living Environment” ha estat un projecte dins del programa marc Horitzó 2020 de la Unió Europea, en resposta a una convocatòria de solucions tècniques per promoure la vida independent. El projecte de recerca i d'innovació interdisciplinari s’ha dut a terme en els darrers 3 anys juntament amb 9 institucions europees més entre centres de recerca, universitats, empreses i hospitals. El sistema RADIO desenvolupat consta d’una "llar intel·ligent" i "robòtica" per oferir solucions no intrusives, eficients, fiables i modulars per a l'envelliment actiu i saludable.

El Servei de Geriatria i l’Àrea de Recerca i Innovació de l’Hospital General de Granollers, han participat en el projecte tant en la definició d’objectius clínics, participació en la validació del prototip i anàlisi dels resultats clínics com també en la definició, seguiment i control dels requeriments ètics de tot el projecte. Durant dues fases d’estudi, un total de 24 pacients voluntaris van realitzar una estada de 3 dies en l’apartament intel·ligent al Centre Geriàtric Adolfo Muntanyà. Durant aquests estudis pilot els pacients realitzaren diverses activitats i patrons de la vida diària (Activities of Daily Living – ADL’s) com aixecar-se del llit o de la cadira (bed and chair transfers), caminar 4 metres (4 m walk), prendre’s la medicació (pill intake), preparar-se els àpats (meal preparation) i altres activitats domèstiques (TV watching, going out, others). El sistema RADIO mesurava i recollia totes les dades per després enviar-les i poder analitzar-les pels investigadors i clínics del projecte. Els resultats han estat excel·lents. S’espera que el projecte contribueixi amb un gran avanç en la recerca i desenvolupament tecnològic per millorar la qualitat de vida independent de la gent gran en un futur pròxim.

Podeu obtenir més informació en el vídeo següent: https://vimeo.com/264989948

O visitar: http://radio-project.eu/

European Union’s Horizon 2020 research and innovation program under grant agreement Nº 643892

Pujar