Traductor

Aquesta eina, Google Traductor, facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Fhag no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.

Hospital General de Granollers
Traductor

Aquesta eina, Google Traductor, facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Fhag no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.

Ets a: Portada / Comunicació / Notícies

12/03/2018

L’Hospital General de Granollers organitza la I Jornada Dermatològica per a l’Atenció Primària

Granollers, 12 de març de 2018.- El passat 8 de març l’Hospital General de Granollers va celebrar la primera edició de la Jornada sobre Dermatologia pràctica per a l’Atenció Primària organitzada per la Unitat de Dermatologia de l’Hospital, formada pels Drs. Antonio Guilabert, Carlos Muñoz i Joaquin Sola, i amb la participació de sis dermatòlegs de prestigi en l’àmbit nacional i internacional.


A la Jornada, a la que van assistir més de 100 metges d'Atenció Primària i Pediatria, es van tractar els principals motius de consulta dermatològica en Atenció Primària en forma de casos clínics, a més d'exposicions temàtiques de patologies rellevants com la urticària crònica espontània, la psoriasi, els èczemes, el càncer cutani i la hidroadenitis supurativa. Sobre aquesta última patologia, molt desconeguda entre molts professionals de la sanitat i que genera gran ansietat i dolor als pacients, es va presentar el programa HÉRCULES, avalat per més de 20 societats científiques, mèdiques i d'associacions de pacients, com ASENDHI.

El programa HÉRCULES, és una iniciativa estratègica de salut interdisciplinari per a la definició de l'estàndard òptim de les cures dels pacients amb Hidroadenitis Supurativa i per a conscienciar i fer rellevant l'impacte que té aquesta malaltia en els que la pateixen. La finalitat d'aquest programa, és ser una eina de treball per a pacients, professionals sanitaris i Administracions públiques impulsant recomanacions senzilles generades entre les diferents societats i recollides en un document de consens.

L'Atenció Primària juga un paper primordial en l'atenció als pacients amb Hidroadenitis Supurativa, quant a identificació dels casos, diagnòstic precoç, tractament i cures, liderant el control i seguiment dels pacients amb estadis lleus de la malaltia, mitjançant un tractament personalitzat i l'abordatge de les principals comorbiditats.

El paper del dermatòleg a l'Hospital General de Granollers ha de ser potenciar, reconèixer i difondre l'existència de la unitat de referència en Hidroadenitis supurativa a la comarca, establint les rutes de derivació ràpida des de urgències i des de la mateixa Atenció Primària. El paper de la infermeria especialitzada en les visites de control hospitalari, les visites conjuntes de dermatologia i cirurgia i l'elaboració d'una guia clínica d'actuació, també són objectius del programa.

En definitiva, la jornada va servir, a més de per aprofundir en la formació dermatològica dels assistents, per a conscienciar a la societat mèdica de com definir un adequat coneixement de la Hidroadenitis Supurativa i establir el millor procés assistencial per a aquests pacients.

La Jornada es va realizar amb la col·laboració: Abbvie, Almirall, Celgene, Eucerin, La Roche-Posay, Leo Pharma, Novartis, Roche i Sanofi-Genzyme.
 

Pujar