Traductor

Aquesta eina, Google Traductor, facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Fhag no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.

Hospital General de Granollers
Traductor

Aquesta eina, Google Traductor, facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Fhag no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.

Ets a: Portada / Comunicació / Notícies

25/01/2018

L’Hospital General de Granollers redueix durant el 2017 un 18,7% la llista d’espera quirúrgica

  • Durant el 2017 1.034 pacients han deixat d’estar en la llista d’espera quirúrgica.
  • L’increment d’activitat quirúrgica ha estat del 7,2%.
  • El temps mitjà de demora de procediments diagnòstics han baixat en un 28,8% i a Consultes Externes en un 29,5%.


Granollers, 25 de gener de 2018 —
L’Hospital General de Granollers ha sumat esforços durant el 2017 per tal d’assolir una reducció en les seves llistes d’espera per intervenció quirúrgica, proves diagnòstiques i consultes externes, tal com s’havia demanat des del Servei Català de la Salut a través del seu pla de xoc.

La intensificació de les intervencions quirúrgiques durant el 2017, que s’han augmentat un 7,2%, han permès reduir 1.034 pacients de la llista d’espera, que representa un 18,7% del nombre que es tenia el 2016. És a dir, en finalitzar el 2017 el nombre de pacients en llista d’espera era de 4.497 enfront dels 5.531 que hi havia l’any anterior.

També cal destacar que per a les intervencions garantides (cataractes, pròtesis de genolls i pròtesis de maluc) tots els pacients amb aquestes patologies tenen com a temps mitjà d’espera 100 dies pel que actualment no hi ha cap pacient amb aquestes patologies fora del termini establert pel Servei Català de la Salut.

Pel que fa als pacients que s’esperaven més d’un any a ser intervinguts, la reducció ha estat del 98,3%, és a dir, dels 939 pacients que es trobaven en aquesta situació a principis del 2017, actualment només queden 58 pacients amb patologia complexa de columna vertebral. Aquests pacients eren 235 l’any 2016 i s’esperaven fins a 3 anys per a ser intervinguts. Amb el pla de xoc s’han operat 110 pacients més d’aquesta patologia, restant 58 pendents d’operar i que s’esperaran menys de 2 anys.

Pel que fa als procediments oncològics, l’Hospital segueix mantenint els bons resultats d’anys anteriors i cap pacient es troba per sobre dels 45 dies d’espera que contempla el Servei Català de la Salut.

Respecte a l’àmbit de Consultes Externes també s’han intensificat els esforços per poder reduir en un 40% els pacients que s’esperaven més de 90 dies per una primera visita, realitzant 3.807 visites més que l’any 2016, el que representa un increment del 7,8%.

En proves diagnòstiques actualment ja no es troba cap pacient per sobre dels 90 dies d’espera.

L’assoliment d’aquests resultats ha estat possible gràcies a l’esforç i la implicació dels professionals del centre, que han treballat intensament per poder donar resposta a la necessitat de reduir les llistes d’espera del centre assolint aquests bons resultats en benefici de la ciutadania del Vallès Oriental.

Pujar