Traductor

Aquesta eina, Google Traductor, facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Fhag no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.

Hospital General de Granollers
Traductor

Aquesta eina, Google Traductor, facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Fhag no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.

Ets a: Portada / Comunicació / Notícies

10/11/2017

La Unitat de Neurologia de l’Hospital General de Granollers col·labora en dos projectes premiats per la Fundació La Marató de TV3

Granollers, 10 de novembre de 2017.- La Fundació La Marató de TV3 finançarà 37 projectes de recerca sobre l’ictus i les lesions medul·lars i cerebrals traumàtiques amb la recaptació de fons de l’edició de La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio del 2016. D’aquests projectes la Unitat de Neurologia de l’Hospital General de Granollers col·laborarà en dos.

A l'edició 2016 s'hi van presentar 74 projectes, que van ser avaluats, en funció de la seva qualitat, metodologia i rellevància, per 47 científics d'àmbit internacional especialistes en aquesta matèria. La gestió de l'avaluació la va dur a terme l'Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya del Departament de Salut. D'acord amb la proposta de la Comissió Assessora Científica de la Fundació La Marató de TV3, el Patronat va acordar distribuir 9.686.188 entre els 37 projectes de recerca científica d'excel·lència.

La Unitat de Neurologia de l'Hospital General de Granollers, encapçalada per la Dra. Dolores Cocho, participa com a col·laborador en dos d'aquests projectes premiats. El primer és "Afrontar a els Reptes de l’atenció aguda a les persones amb ictus al segle XXI: Assolir les màximes Taxes de tractaments de reperfusió. Eliminar les desigualtats en l’accés i el maneig de les macrodades", dirigit pel Dr. Miquel Gallofré des de la Fundació Ictus i premiat amb un total de 348.501 euros; el segon estudi, "Impacte sanitari, social i econòmic de facilitar l’accés dels pacients amb ictus agut a centres d´atenció integral de l'ictus. Estudi de costos-utilitat associat a l’Assaig RACECAT“, un treball dirigit per la Dra. Aida Ribera de l’Institut de Recerca de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron i premiat amb un total de 169.250 euros.

Participar en projectes d'investigació és fonamental dins de la pràctica habitual de la Unitat de Neurologia per poder millorar els coneixements i oferir noves teràpies als pacients amb ictus. Actualment l'ictus afecta entre 150-250 casos per cada 100.000 habitants/any, sent la principal causa de discapacitat en el món desenvolupat.

“Gràcies a la investigació, ara per ara disposem de tractaments molt eficaços en l'ictus, aconseguint taxes de curació superiors al 60% tres mesos després. No obstant això, queda molt camí per recórrer, i iniciatives com La Marató de TV3 són una gran oportunitat i responsabilitat per completar aquests projectes. El caràcter social i altruista que demostra any rere any la població catalana recaptant importants fons per a la investigació, ens obliga a donar el màxim de nosaltres mateixos com científics” explica la Dra. Cocho, cap de la Unitat de Neurologia de l’Hospital General de Granollers.

La Marató de TV3

La Marató de TV3 és un projecte solidari impulsat per la Televisió de Catalunya i la Fundació La Marató de TV3 enfocat a obtenir recursos econòmics per a la investigació científica de malalties que, ara per ara, no tenen curació definitiva. Però La Marató de TV3 va més enllà de l'obtenció de fons: fa una important tasca de sensibilització de la població catalana respecte a les malalties a les quals es dedica i a la necessitat de potenciar la recerca científica per prevenir-les i/o curar-les. Per a La Marató és tan important la recaptació de diners com la divulgació científica, la conscienciació i l'educació de la societat en la cultura científica. Els resultats de les diferents edicions de La Marató han demostrat la capacitat de la societat catalana d'aplegar-se en un acte solidari.

Pujar