Traductor

Aquesta eina, Google Traductor, facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Fhag no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.

Hospital General de Granollers
Traductor

Aquesta eina, Google Traductor, facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Fhag no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.

Ets a: Portada / Comunicació / Notícies

8/05/2017

L’Hospital General de Granollers inicia la prova pilot de funcionament de robots en entorns d'habitatge assistits - Projecte RADIO

L’Hospital General de Granollers és un dels socis del projecte europeu RADIO (Robots in Assisted Living Environments: Unobtrusive, efficient, reliable and modular solutions for independent aging), que ha estat concedit en la darrera convocatòria de projectes de recerca de l’ àmbit de la salut del programa Horitzó 2020.  L’ Hospital participa com a centre pilot, on s’han portat a terme estudis clínics amb pacients del centre i diferents solucions tecnològiques. Aquest es coordina des de la Unitat de Recerca i Innovació i hi participen el Servei de Geriatria i la Unitat de Neuropsicologia de la Institució.

El projecte RADIO té el seu àmbit d’ actuació en el camp de l’envelliment actiu i saludable i ofereix solucions domòtiques per a persones de la tercera edat a través d’un robot intel•ligent, que alhora  serveix com a sistema no intrusiu de monitorització de la salut. El robot actua com a assistent domèstic, realitzant una sèrie de tasques, com buscar les ulleres o les claus de la persona per la casa, si aquesta ho demana a través d’una interfície intuïtiva i visual o mitjançant la veu. També segueix una rutina programada de tasques com aspirar el terra  o portar la medicació seguint la prescripció del metge ja que també disposa d’un dispensador de pastilles. Aquestes accions les pot programar la pròpia persona, un familiar o el mateix metge. A més d’actuar com a assistent domèstic, aquesta tecnologia també actua com a sistema de monitorització de salut no intrusiu, recollint i analitzant dades psicològiques i de comportament, ajudant d’aquesta manera al metge a diagnosticar símptomes i posar-hi remei de manera ràpida.

En aquests moments el projecte RADIO es troba en l’inici  de la seva fase de pilotatge que es desenvoluparà al Centre Geriàtric Adolfo Montañá Riera. S’ha preparat i desenvolupat l’estudi prepilot amb cinc pacients seleccionats i s’ha realitzat el Technical review Meeting, la integració tècnica de la plataforma RADIO adaptada al nostre Centre amb la participació de diferents entitats membres del consorci.

Els propers 8 i 9 de maig hi haurà el Review Meeting, la revisió del segon any del projecte, amb la participació de la representant de la Unió Europea responsable del projecte i 3 revisors independents.

Aquesta trobada es celebrarà a l’Hotel Ciutat de Granollers i a les instal·lacions preparades al Centre Geriàtric, on es troba la sala domotitzada (smart room) on els revisors del projecte veuran una demostració del funcionament del sistema RADIO.

Aquest estudi pilot es desenvoluparà en dues fases els propers mesos de maig-juny i octubre-novembre d’aquest any amb 24 pacients voluntaris.

Cal destacar que és la primera vegada que l’Hospital organitza una revisió d’un projecte europeu, i que a més a més, rep la visita a les nostres instal·lacions de representats de la Comissió Europea, consolidant d’aquesta manera l’aposta per fomentar la Recerca i la Innovació i com a perceptors de projectes competitius de l’ Horitzó 2020.

Sobre el Projecte RADIO

RADIO és un projecte dins del programa marc Horitzó 2020 de la Unió Europea, en resposta a una convocatòria de solucions tècniques per promoure la vida independent i reforçar la competitivitat de l’economia europea. Juntament amb el NCSR “Demokritos”, les següents institucions i empreses també participen en el projecte:

Technological Educational Institute of Western Greece (Grècia), Ruhr Univeristaet Bochum (Alemanya), Robotnik Automation SLL (Espanya), Sensing & Control Systems S.L. (Espanya), AVN Innovative Technology Solutions LtD (Xipre), Fondazione Santa Lucia (Itàlia), Fundació Hospital Asil de Granollers (Espanya), I Frontida Zois (Grècia). Per a més informació sobre el projecte podeu visitar la pàgina: www.radio-project.eu

Per a més informació:

Victòria Remedios/Àgata Franco. Gabinet de comunicació de l’Hospital General de Granollers

Tel.: 938 425 075 / 675 571 421

Pujar