Traductor

Aquesta eina, Google Traductor, facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Fhag no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.

Hospital General de Granollers
Traductor

Aquesta eina, Google Traductor, facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Fhag no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.

Ets a: Portada / Comunicació / Notícies

15/05/2013

L'estudi AVALL guardonat per l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició

L’estudi AVALL que coordina l’Hospital General de Granollers i que s’ha dut a terme conjuntament amb l’Atenció Primària i el servei de Salut Pública de l’Ajuntament de Granollers, amb el suport de l’Agència de Salut Pública del Departament de Salut, ha estat guardonat amb el Premi Estrategia NAOS en l’àmbit sanitari que concedeix la Agencia Española de Seguridad Alimentaria y Nutrición, del Ministerio de Sanidad, Servicios Sociales e Igualdad.

L’Estudi Avall és un projecte d’intervenció que promou els hàbits alimentaris saludables i potencia l’activitat física en nens i nenes mitjançant la pedagogia educativa Investigació, Visió, Acció i Canvi (IVAC) de la Danish School of Education durant dos cursos escolars consecutius. Aquesta metodologia s’utilitza en estratègies de salut, ja que les percepcions i coneixements elaborats per l’alumnat s’orienten al canvi, de manera que els infants són protagonistes de les seves decisions segons el seu concepte de salut, decisió de prioritats i factibilitat del canvi. Durant aquest període el professorat, després de cursar una formació específica, es converteix en moderador del diàleg de l’alumnat i l’ajuda a desenvolupar les habilitats i competències per tal que puguin canviar aquestes condicions. En definitiva, es tractad’abordar la temàtica de l’obesitat des d’un context ampli que analitzi l’estil i les condicions devida dels nens i nenes, implicant com actors principals: l’escola, la família i els ajuntaments.

Aquest estudi, que des de l’any 2006 s’ha fet en més de 700 infants de 6 anys, posa de manifest que aquesta intervenció educativa que promociona l’alimentació saludable, tallers de cuina, l’activitat física amb jocs, i l’aportació d’informació a les famílies, redueix l’increment de l’índex de massa corporal. Aquest efecte perdura en el temps, fet que ajuda a reduir l’obesitat infantil i a millorar la salut dels futurs joves i adults.
El lliurament del premi es farà en un acte que tindrà lloc dins de la VII Convención NAOS que es celebra a la seu del Ministerio de Sanidad, Servicios Sociales e Igualdad de Madrid.

Pujar