Traductor

Aquesta eina, Google Traductor, facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Fhag no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.

Hospital General de Granollers
Traductor

Aquesta eina, Google Traductor, facilita la traducció automàtica dels continguts del web. El Fhag no es fa responsable de les versions obtingudes, que no tenen caràcter oficial.

Ets a: Portada / Comunicació / Notícies

28/04/2016

L'App de l'Hospital General de Granollers presentada com a model de solució tecnològica al servei de la salut

Ahir 27 d’abril l’Hospital de Terrassa va acollir la Jornada Solucions eHealth i Apps al Sector Hospitalari organitzada per la Unitat de Recerca i Innovació de l’Hospital General de Granollers, la Xarxa d’Innovació en Salut per Catalunya (XISCAT), el HealthTech Cluster i Acció de la Generalitat de Catalunya.La Jornada va acollir els principals agents de la innovació tecnològica en salut, com són l’Administració, els Hospitals, les empreses i la Universitat amb l’objectiu de presentar i analitzar casos d’èxit d’aplicacions informàtiques en la pràctica assistencial i solucions centrades en el pacient com a usuari final així com els beneficis que suposa la inversió en tecnologia per aconseguir una millor gestió mèdica del pacients.

La inauguració de la Jornada va anar a càrrec del Sr. Alfredo Garcia, director gerent del Consorci Sanitari de Terrassa (CST), el Sr. Jesús Montesinos, membre de la Xarxa XISCAT, el Dr. Manel Balcells, de la Fundació Joan Costa Roma i el Sr. Marc Sansó, d’Acció de la Generalitat de Catalunya. Tots van coincidir en què la renovació en l’àmbit de la salut cal que sigui constant i que s’han d’abordar una nova sèrie de reptes de futur des de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC), sent aquestes vitals per a recollir dades i crear una nova relació entre el pacient, la sanitat i els professionals del sector.

En el decurs de la Jornada es van presentar diferents projectes que han dut a terme centres sanitaris que formen part del XISCAT, com “Nephrocloud: suport integral a pacient en hemodiàlisi” del Parc Taulí de Sabadell, “Informació clínica a peu de llit” del Consorci Sanitari del Garraf i l’Aplicació de mòbil de l’Hospital General de Granollers que va presentar la Sra. Anna Benavent, directora d’organització i sistemes d’informació.

L’app de l’Hospital que es va posar en marxa l’any 2014 compta ja amb 2.547 usuaris que se l’han descarregat i 916 usuaris que s’han donat d’alta a la part restringida per poder gestionar les seves visites de consultes externes i proves del centre sanitari. L’app s’ha convertit en una eina dinàmica que s’ha anat adaptant i ampliant amb les necessitats dels usuaris incorporant els temps de demora dels serveis d’urgències i més recentment un sistema notificacions “push”, que informa als usuaris de les noves citacions i/o canvis de les visites de consultes externes.

També van participar a la Jornada la UOC, Mind the Byte, Costaisa, IN2, HealthApp, Pulso Ediciones i TIC Salut amb la presentació de l’Oficinal mHealth.cat.

La Unitat de Recerca i Innovació de l’Hospital General de Granollers ha valorat molt positivament la participació en la Jornada Solucions eHealth i Apps al Sector Hospitalari per potenciar les TIC en l’àmbit assistencial.

Pujar